Markanlæg

Solcellemarkanlæg er en rentabel måde at udnytte frie markarealer

Markanlæg

Solcellemarkanlæg er en rentabel måde at udnytte frie markarealer

Markanlæg

Investering i solceller til erhverv

Markanlæg og økonomi

Markanlæg har en højere indkøbspris i forhold til taganlæg, grundet at du har brug for at montere panelerne på markstativer.

På trods af dette giver det stadigvæk god mening med solceller på landbrugsjord, da du kan opnå høj produktion grundet den optimale beliggenhed. 

I sammenligning med en tagløsning kan du frit gøre brug af så meget areal som du ønsker og du slipper også for det meste for skygger der svækker dine panelers effektivitet. Et markanlæg har ofte tjent sine udgifter ind efter ca.10 år.

Solcelleanlaeg-markanlaeg
Solcelleanlaeg-markanlaeg

Montering af solceller på mark

Montering af solceller
på mark

Markanlæg placeres på markstativer i op til fem rækker ovenpå hinanden. Stativerne skal fastgøres til fundamenter som enten bliver placeret i jordoverfladen eller ovenpå den.

Ved placering af solcellerne er det syvendt med en hældning på 40 grader som giver den højeste produktion af energi fra solcellerne. Vi anbefaler dog at du placerer dine solceller øst/vest vendt. 

Med et solcelleanlæg i retning mod øst/vest producerer solcellepanelerne lavere maksimal energi end sydvendt, men produktionen er til gengæld mere jævnt fordelt over døgnet.  Dette skyldes at solcellerne modtager sollys i midten af døgnet, hvor solen skinner i længst tid, men til gengæld ikke ligeså kraftigt som ved eftermiddag.

Stativ til solceller

Det er vigtigt at markanlæg bruger et robust stativ af høj kvalitet til at sikre at solcelleanlægget kan modstå vindstød. Netop af denne grund bruger vi solcelle markstativ lavet af jern til at montere vores solceller på.

Pælopsætningen
Pælopsætning med en rammemaskine
Previous slide
Next slide
Pælopsætningen
Pælopsætning med en rammemaskine
Previous slide
Next slide
Pælopsætningen
Pælopsætning med en rammemaskine
Previous slide
Next slide
Tegning-af-solcellemarkanlaeg

Solceller på landbrugsjord

Tegning-af-solcellemarkanlaeg

Solcelleparker, eller solcellemarkanlæg, er betegnelsen for de store solcelleanlæg man møder oftere og oftere i det danske landskab. YellowTec kan hjælpe med rådgivning og etablering af store solcelleanlæg til marker og græsarealer.

Ejer du et stykke jord, og vil investere i et solcelleanlæg er det ofte disse to måder det gøres på:

  1. Du udlejer din jord ud til et energiselskab i 25 år. De opsætter solceller på din mark og betaler typisk 15.000 Kr. i årlig leje pr. hektar.
  2. Du bruger selv energien til din virksomhed og opnår på den måde en betydelig besparelse på din elregning. Udover dette vil du kunne brande din virksomhed, som en grøn virksomhed der producerer sin egen strøm ved hjælp af bæredygtige energikilder.

Rådgivning omkring solceller

Vores mission er at levere det mest bæredygtige anlæg til den mest rentable økonomi.
kontakt os til en snak om jeres grønne omstilling!

Download solcelleguiden
her

Steen Granager-Simonsen

Salgs- og marketingchef
M: +45 22 62 04 01
  E: [email protected]