Solceller til
Campingpladser

6 gode grunde til at få
solceller på din campingplads

Solceller til Campingpladser

6 gode grunde til at få
solceller på din campingplads

Bæredygtige energiløsninger giver højt afkast på campingpladser!

Vi har bemærket at:  Solceller og campingpladser er det perfekte ægteskab! Campingpladser forbruger ofte mest strøm i sommersæsonen, hvor strømproduktionen fra solceller også er størst. Derfor giver det rigtig god mening at udnytte brugbare tagflader til aktive energiproducerende solceller, der genererer strøm og penge til pladsen når solen skinner.

1. Få en klimavenlig profil med solceller

Få en grøn profil

Med klimavenlige energiløsninger kan du trygt promovere din campingplads med solceller som en bæredygtig CO2 udleder der er med til at nå klimamålene inden år 2030. Vælger du at omlægge til bæredygtige og vedvarende energiløsninger på din campingplads, vil du udover at bidrage med en stor CO2 reduktion i det danske sommerland, også hurtigt blive belønnet økonomisk.

2. Tjen 50% mere på el til pladsen

Op til 15% i afkast pa.*

Det er muligt at fordoble indtjeningen på salg af strøm til campingpladsen når du installerer tilstrækkeligt med solceller og solcellebatterier på din campingplads. Rådgivningsfirmaet  Biegga har regnet på et case eksempel der ligner virkeligheden på en prik. Det betyder, at hvis ens campingplads har plads på tag eller mark og kun har åbent i sommersæsonen, er det en virkelig god forretning at sælge strøm til campingpladserne. Faktisk vil man ofte kunne tjene en solcelleinvestering ind på omkring 5 år. hvilket svarer til et årligt afkast på mellem 10-15 %.

3. Udnyt din egen grønne strøm

Hvor stor egenudnyttelse?

Et solcelleanlæg skal normalt dimensioneres til en egenproduktion på cirka 25-35% af husstandens elforbrug.
Men for campingpladser ligger størstedelen af energiforbruget i sommersæsonen hvor der også er flest solskinstimer. Et konservativt estimat er derfor at man med solcelleenergi kan opnå en egenudnyttelse på mellem 30-40% af pladsens strømforbrug i sommersæsonen. Hvis man yderligere tilføjer et solcelle batteri vil man kunne komme op at få dækket mere end 50% af pladsens forbrug i sommer månederne.

4. Tjen mere med et solcellebatteri

Gem strøm og spar

Hvis der ønskes en større egenproduktion fra et solcelleanlæg, kan der tilknyttes et batterilager. Dette gør det muligt at overskudsproduktionen der normalt ville være blevet sendt ud på elnettet, lagres i et batteri til senere brug. Det gør det muligt at dække omkring 50-55% af ens elforbrug.
Vores batteriløsninger er skalerbare og vil kunne tilpasses det aktuelle behov for campingpladsen. Vi beregner altid hvor stort batteriet skal være, og om det kan betale sig i forhold til betalingstiden på energilagringsenheden. Et solcellebatteri skal helst kunne tømmes en gang i døgnet, så det ikke står for længe med energi på og bliver sløvt. Derfor foreslår vi ofte at man om vinteren kan udnytte den beskedne mængde overskudstrøm der genereres fra solcellerne, til enten at sende til en varmepumpe der holder fugten væk i nedlukkede bygninger, eller bare ud på el-nettet. Dette gøres ved hjælp af en intelligent energistyringsenhed kaldet en power reducer, som fordeler overskudsstrøm ud til elektriske enheder.

5. Sælg strøm fra din ladestander

Din strøm på p-pladsen

Hvorfor ikke bruge egenproduceret klimavenlig strøm til at lade elbiler op på parkeringspladsen.
Tilbyd dine kunder at de kan oplade deres elbil på parkeringspladsen, og gør det tilmed intelligent med differentieret betaling, så det er billigere at lade bilen op i dagtimerne når solen skinner, og solcellerne producerer bæredygtig energi.

Ladestander-lovkrav fra 2025.
Det bliver lovkrav at en offentlig tilgængelig parkeringsplads skal have én ladestander for hvér 10. parkeringsplads.
Men mon ikke efterspørgslen på ladestandere bliver større end det?

6. Brug strømmen til varmepumpen

Udvid pool-sæsonen

Med en stor produktion af solcellestrøm på din campingplads med solceller er det fornuftigt at sende energien ud, hvor den kan bruges. Derfor giver det god mening at have så mange energi-fordelings muligheder som muligt. Varmepumper der henter energi fra solceller kan blive meget rentable. Især hvis man bruger dem til at køle ned med på de varmeste sommerdage, eller varmer swimmingpoolen op med en luft til vand varmepumpe, eller med en el-patron.

Solenergi til swimmingpools er bare godt

Faktisk er svømmepølen et af de bedste steder at sende solcelleenergien hen, da vandet holder godt på varmen fra dag til dag, og sagtens kan nøjes med at blive opvarmet i dagtimerne fra solcelleenergien. Du kan også forlænge din pool-sæson med ekstra opvarmning, fordi solcelleenergien er en effektiv opvarmer lige fra april til slut september.

Rådgivning omkring solceller på campingpladser

YellowTec står klar til at rådgive dig omkring bæredygtige energiprodukter.

Vores mission er at levere den mest bæredygtige løsning til den mest rentable økonomi.

Kontakt os for rådgivning